Home | Contact | Mijn account | RSS | English

Door glyfosaat vliegt de autisme-epidemie in de VS verder de bocht uit

5 december 2017

De autisme-epidemie in de VS verspreidt zich door pijnstillers, verergert door antibiotica en explodeert vervolgens door glyfosaat-met-zijn-adjuvanten

Omdat ziekten in het autisme-spectrum vaak erfelijke aspecten blijken te hebben, zoeken onderzoekers nog steeds naar genen die figureren in de fysiologische kern van dit ziektebeeld.

Andere onderzoekers stellen echter dat milieufactoren bepalend zijn, vanwege overtuigend bewijs dat de autisme-epidemie rond 1980 begonnen is. De erkenning dat milieufactoren de gen-expressie epigenetisch beïnvloeden, leidde tot een synthese van beide inzichten, nl. een ‘epigenetische epidemie’, getriggered door belastende stoffen die in het milieu overal voorkomen en de expressie van kwetsbare genen beïnvloeden. Deze alom in het milieu aanwezige gifstoffen vormen dus een belangrijke biochemische factor in de erfelijke aanleg voor autisme die door moeders aan hun nog ongeboren kind wordt meegegeven en dus bepalend is voor de mate van autisme waarmee het kind in zijn verdere leven te maken krijgt.

De twee meest genoemde toxines in de Amerikaanse autisme-epidemie zijn de pijnstiller/ koortsverlager Tylenol (werkzame stof acetaminofeen) en Augmentine, het oraal antibioticum op basis van amoxicilline/clavulanaat.

Recent werd een nog veel nadrukkelijker verband gelegd met het herbicide glyfosaat (in de Roundup-formulering). Wat hebben die verschillende gifstoffen nu gemeen?
  1. acetaminofeen put niet alleen sulfaten uit, maar ook glutathion, dat nodig is om te ontgiften.
  2. orale antibiotica zoals Augmentine doden darmbacteriën, en
  3. glyfosaat doet beide en vergroot de effecten van pijnstillers en antibiotica nog eens exponentieel uit. Het onderdrukt in de darmen de aerobe bacteriën die:
    • methionine vormen (een voorloper van sulfaat en glutathion, vereist voor DNA-methylering),
    • tryptofaan vormen (de enige voorloper van de neuro-inhibitor serotonine) en
    • groeibeperkend werken op ammonia-vormende anaerobe bacteriën.
Het bacteriële evenwicht tussen aerobe en anaerobe darmflora wordt dus zeer ernstig ontregeld en beperkt met name de aanmaak van de essentiële aromatische aminozuren, waartoe naast phenylalanine ook methionine en tryptofaan behoren.

En verder
• Glyfosaat (dat snel complexeert met tweewaardige metaalionen) remt ook de vorming van aromatase (het enzym CYP19A1 dat androgenen omzet naar oestrogenen), met gevolgen voor sulfaattransport: normaal gesproken wordt DHEA (dehydroepiandrosteron, een foetaal adrenaal androgeen), met sulfaat plus glutathion door aromatase omgezet tot DHEA-sulfaat. Dit is de belangrijkste voorloper van placentale/postnatale oestrogenen, die de myeline omhulsels in de hersenen dehydrateren en afwerken, evenals het corpus callosum en, met voorrang de linker hersenhelft. Zonder voldoende aanmaak van methionine raakt de oestrogeen-productie dus ontregeld.
• Bij gebrek aan DHEA-sulfaat stijgt ook de kans op ontstekingen, omdat de (Nucleaire Factor) NF-kß nu niet wordt gereguleerd (Iwasaki et al., 2004).
• Normaal verwijden placentale/postnatale oestrogenen ook de bloedvaten in de hersenen, en verhogen daar het serotonine- en oxytocineniveau. Door glyfosaat loopt dit alles spaak:
• Stress-geïnduceerde verlaging van androgenen geeft, samen met de beschreven oestrogenen-uitputting, een samenhangende verklaring voor de asymmetrie in witte materie, voor de afstandelijkheid die samenhangt met autisme, voor het extreem mannelijke brein, voor de trage bloeddoorstroming, de overprikkeldheid en sociale schuwheid, en ten slotte voor de lage maternale oxytocine-niveaus bij de geboorte, die niet in staat blijken de foetale chloride- en watergehaltes te beperken en GABA tot rijpheid te brengen.
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Deelnetwerken Quadrupool Academie Regionaal Landelijk, Thematisch Uitdagingen Sponsoring