Home | Contact | Mijn account | RSS |

Niet Normaal! En hoe 't anders kan...Een nieuw boek van Jelleke de Nooy

7 januari 2019
Van de hand van Jelleke de Nooy - van Tol verscheen op 7 januari het boek(je): Niet Normaal, en hoe het anders kan.. onze landbouw!
Het is een goed hanteerbaar A5 formaat, 150 blz, goed leesbaar, toegankelijke (luchtige) layout, goed onderbouwd.
Met een bijzonder positieve aanbeveling door Prof.dr louise Vet. Die aanbeveling vindt u onderaan.

Waar gaat het over?
Omdat veel mensen niet meer kunnen volgen wat er allemaal aan hand is in de landbouw en voedselproductie, bied ik een overzicht. Het hoofdstuk discussies (over glyfosaat, CRISPR-Cas, hoeveelheid vee halveren, wel of niet biologisch en dergelijke) laat zien hoe onze oordelen te maken hebben met onze verschillende opvattingen over hoe de wereld in elkaar zit, en ‘houdingen t.o.v. de natuur’.
Ik laat zien dat we midden in een transitie zitten, dat het dus chaotisch is, maar dat er ook heel veel goede ontwikkelingen zijn, zowel bij gangbare als bij jonge en nieuwe boeren. Het boek is positief over de kansen waarmee we met elkaar een echt ecologisch duurzame landbouw in Nederland van de grond trekken: Het Nieuwe Normaal!
Ook de succes en faalfactoren komen in beeld.

De eerste reacties op mijn boek zijn enthousiast.
Landschapsbeheer Gelderland bestelde meteen 250 exemplaren om uit te delen aan gemeenten, waterschappen en organisaties die agrarisch natuurbeheer doen, en voor burgers die samenwerken met boeren.

Eric Goewie (voormalig hoogleraar biologische landbouw) kwam met een lovend bericht:
“Dit is wat we nodig hebben!” En - aan zijn netwerk - mag ik je een advies geven? …Lees het boekje "Niet Normaal! En hoe het anders kan.." van Jelleke de Nooy-van Tol, uitgave Eburon, www.eburon.nl. Het is niet duur of omvangrijk. Het is meer een soort van agenda voor natuurinclusieve vormen van voedselproduktie en toepasbaar overal ter wereld.

Arie van den Brand schreef: Dear Jelleke, Wat n fantastisch, toegankelijk en gepassioneerd boek heb je geschreven! Grote complimenten!! Ik ga ‘n korte review schrijven voor de slowfoodledennieuwsbrief.

Aanbeveling door Prof. dr. Louise E.M. Vet
Spannende tijden! Meer dan ooit voel ik de maatschappelijke wil en het enthousiasme om samen te werken aan positieve verandering. Dat geldt ook voor de manier waarop we ons voedsel produceren.

Wil je meer weten over de enorme omslag die we bezig zijn te maken om bodem, water, biodiversiteit en landschap te herstellen? Dan is dit boek een aanrader! Vanuit haar jarenlange ervaring en (inter)nationale netwerken geeft Jelleke een helder overzicht van de discussies die momenteel spelen op het gebied van transitie in de landbouw.

Verandering van waarden, ook bij boeren, maakt dat er nu al uiteenlopende vormen zijn van een andere landbouw, die veel meer samenwerkt mét de natuur. Zo beschrijft ze natuur-inclusieve, regeneratieve en kringloop- landbouw. OokHerenboeren, toekomst­boeren en bijzondere projecten in provincies en gemeenten komen aan bod.

Ik vind – met Jelleke- die diversiteit wezenlijk. Laat 1000 bloemen bloeien. Boeren kunnen zelf bepalen op welke manier ze bijdragen aan biodiversiteit, schoon water, schone lucht, dierenwelzijn, sluiten van kringlopen en een leefbaar landschap. Dat is ook het uitgangspunt van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Geen polarisatie maar begrip voor elkaars belangen, samenwerking, op gebiedsniveau, binnen de keten. Voorbeelden te over in dit zeer leesbare boekje. Een hart onder de riem voor boeren, ecologen, beleidsmakers en consumenten om samen de transitie vorm te geven.

Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Jelleke de Nooy-van TolBestellen hier voor €17,50

Meer informatie op: Twitter.com en jellekedenooy.nl
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring