Home | Contact | Mijn account | RSS |

HEEL de WERELD - Op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen

De vertaling van Jelleke's boek HEEL DE WERELD is begin oktober 2016 uitgekomen en heet: Transition to AgroEcology, for a food secure world. Zie rechts.

In samenwerking met Uitgeverij Jan van Arkel is op 5 november 2013 het boek “Heel de Wereld - Op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen” verschenen. Het boek is geschreven door Jelleke de Nooy van Tol, voormalig coördinator van het NVLV.

HEEL de WERELD gaat over mooie, baanbrekende initiatieven van mensen en organisaties die duurzamer voedsel produceren. Ze herstellen kringlopen, lokaal, regionaal en mondiaal. Die zijn agro-ecologisch, innovatief en gezond. Bij jou in de buurt èn in Verweggistan. Maar er staat meer in, over hoe vernuftig onze bodems voor gezond voedsel zorgen, mits ze zelf gezond zijn. Over de veerkacht van agro-ecosystemen en consumentenorganisaties die voedselproductie aansturen. Het boek laat zien hoe we met elkaar het omslagpunt kunnen bewerkstelligen naar duurzamere vormen van landbouw in heel de wereld.

Jelleke de Nooy heeft veel internationale ervaring met landbouwontwikkeling-processen, dit maakt het boek erg interessant.

Wat Jelleke er zelf over zegt:
Het was een feest om dit boek te schrijven. Want ik ontdekte steeds meer èn veel vernieuwende bewegingen, die in heel de wereld aan de gang zijn! In de praktijk, in wetenschap en beleid. Ineens, in de afgelopen paar jaren en zeker nu in 2013, worden ze zichtbaar, emergent. Het lijkt wel of er een grote transitie aan de gang is, over de hele wereld, naar herstel van kringlopen en gezond voedsel. Een beweging naar meer integrale en regionale landbouw, met genoeg voedsel voor iedereen, met herstel van bodems en zuiniger gebruik van water. Het is een beweging die onomkeerbaar is. Je leest het nog niet in de krant, maar het gebeurt al wel. Een beweging die bijna het omslagpunt, het Tipping Point, heeft bereikt.

Geïnteresseerd?
Je kunt het boek via deze website bestellen voor 19,95 euro (+ 3 euro verzendkosten). Het boek is ook verkrijgbaar via de reguliere en online boekhandels, voor dezelfde prijs.

NB Diegenen die het boek de afgelopen maanden hebben besteld via de voorinschrijving actie, hebben hun boeken rond 6 of 7 november toegestuurd gekregen. Mocht er naar uw gevoel toch iets fout zijn gegaan, dan benadert u info@netwerkvlv.nl.

Boekpresentaties vonden plaats:

op woensdag 6 november 19:30 – 21:00 in de bblthk, Stationsstraat 2 in Wageningen, met een introductie door Marijke Kuipers (bestuurslid Netwerk VLV, consumentenvereniging en voortrekker Gaia Sira). Presentatie van het boek door de auteur en aanbieding van het boek aan aanwezige pioniers, die als voorbeeld van Het Nieuwe Normaal in het boek beschreven staan.

op maandag 11 november 17:00- 18:00 in Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag, met een vergelijkbaar programma: introducties door Jan Willem Erisman, Directeur Louis Bolk Instituut: “De ecologisering van de voedselproductie” en door de auteur: “We zijn al bijna bij het kantelpunt!”.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Bestel hier:Bestel hier:
Heel de Wereld - Op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen.

Door Jelleke de Nooy-van Tol.
Publicatie: november 2013.
Paperback, 380 pagina's.

Download hier:
promotie flyer
inhoudsopgave
inleiding
samenvatting
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring