Home | Contact | Mijn account | RSS |

Nieuwe wetenschap en spiritualiteit


Vroeger waren wetenschap en spiritualiteit verbonden. Echter door de toenemende macht van de kerk werd er een scheiding gemaakt; voortaan was de spiritualiteit het terrein van de kerk, de wetenschap hield zich bezig met de ratio.
Zo ontstond een mechanistisch wereldbeeld dat van wetten aan elkaar hing. De wetenschap bediende zich voortaan van het rationeel analytisch denken en bepaalde vaste procedures voor experimenteel onderzoek. Ook in de medische wetenschap wordt het lichaam vanaf die tijd gezien als een machine en worden de oorzaken voor ziekten gezocht in mechanische en biochemische verstoringen.

Toch weten we dat emoties van invloed zijn op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid, dat aandacht helend werkt en dat er veel meer niveaus van gezondheid zijn dan alleen het fysieke.
Ook in de natuurkunde bleek dat het mechanische model niet werkt, met name op het gebied van kleine deeltjes. Elektronen lijken nu eens een golfje en dan weer een deeltje te zijn. Ze blijken op 2 plaatsen tegelijk te kunnen zijn en kunnen informatie uitwisselen. Om het geheel te kunnen verklaren zijn tot 11 dimensies nodig.

Spiritualiteit combineert rationeel denken met ervaringsfeiten en intuïtief weten. Het gebruik van intuïtie voegt aan de objectieve waarneming extra dimensies toe van voor de zintuigen niet toegankelijke, hogere en diepere werkelijkheden.

Het blijkt steeds vaker dat de geldende wetenschappelijke paradigma’s niet meer altijd geldig zijn en vervangen moeten worden. Op een andere manier gaan denken vergt moed.

Bron: www.de-spirituele-hulplijn.nl
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Locatie: Itaka Intuitieve Ontwikkeling, rechts naast politiebureau, Utrechtseweg 131 te Renkum

06-42982383 of welkom@itaka.nl
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring