Home | Contact | Mijn account | RSS |

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn gaat over de kwaliteit van het leven van een dier. Elk dier dat niet in zijn natuurlijke omgeving leeft moet zich aanpassen aan zijn leefomgeving. Een dier voelt zich het best in een omgeving waarin hij zijn natuurlijke gedrag kan vertonen, zijn wezenspecifieke eigenschappen kan uiten en deze kan ontvangen. Voeding, verzorging, huisvesting en behandeling zijn dus van invloed op het welzijn van gehouden dieren.

De mate van bewustzijn van de verzorger over deze zaken, aangevuld met specifieke kennis om de dieren extra te ondersteunen, bepaalt de uiteindelijke mate van dierenwelzijn. Maar ook de consument heeft direct invloed op het welzijn van landbouwhuisdieren. Door meer welzijnsvriendelijke producten te kopen zorgt hij ervoor dat er ook meer dieren welzijnsvriendelijk gehouden kunnen worden.

Binnen het NVLV vindt u mensen die met uiteenlopende diersoorten (o.a. melkvee, varkens en paarden) werken en streven naar optimaal dierenwelzijn. Ieder op zijn eigen manier maar toch ook weer met veel overeenkomsten en raakvlakken met vrijwel alle andere thema’s.

lees meer...

Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
Artikel Michael Roads
Lees hier het artikel over Qkoorts.
Filter Welkom Vereniging Missie en doelstellingen Lidmaatschap Bestuur Privacyverklaring Wie Wat Waar Agenda en Nieuws Archief 2022 Archief 2021 Archief 2020 Archief 2019 Archief 2018 Archief 2017 Archief 2016 Archief 2015 Archief 2014 Archief 2013 Archief 2012 Onderwerpen Gezonde bodems Bemesting? Bodemleven Glyfosaat Vitaal water Vitale gewassen, voeding en gezondheid Kringlopen in land-en tuinbouw Boer-Burger en Ecoregio's Dierenwelzijn Nieuwe wetenschap en spiritualiteit Koolstofproblematiek Energievoorziening Biodiversiteit Gentechgewassen HR-gewassen Bt-gewassen Activiteiten Themadagen Eerdere themadagen Workshops en Symposia VoedselAnders-conferentie 2014 Symposium met Cordaid "Welke kennis delen wij?" 28 mei 2013 Lezingen Don Huber oktober 2011 Conferentie Acres USA december 2010 Ledenvergaderingen Nieuwsbulletin Publicaties NVLV Heel de Wereld Levenskracht uit de oceaan Bodemgezondheid QA Jaarboek 2012 Projecten Gezondheid Fast food Een glijdende schaal Detox Uitdagingen Sponsoring